Kontonummer (settings)

Innstillinger - kontonummer i anmodning

Oppdatert over en uke siden

Brevio ønsker å gi bankene mulighet til å bestemme innholdet i bestillinger av revisjonsoppgaver, som stiles til banken. Første steg på veien, er at man nå kan bestemme om man vil kreve at kunden oppgir kontonummer i anmodningen eller ikke.

Valget finner du under "Settings" i Min Side:

NB! Husk at endringer som blir gjort her, vil påvirke samtlige nye anmodninger som sendes til banken via Brevio. Det kan derfor være lurt å avklare dette med prosesseier internt i banken, før man gjør endringer. På denne måten er man sikker på at innholdet i bestillinger som kommer inn, er iht. interne retningslinjer også etter oppdateringen.

Banken vi nå ha tre valg mtp. kontonummer i anmodningen. Her forklarer vi hva dette betyr for banken og bankkunden:

1. Account number included (default): Alternativet medfører at kunden selv oppgir et kontonummer per anmodning for belastning av bankens gebyr. Dette er standarden (slik det er i dag), men vi vet at bankkunder flest ønsker å bruke minst mulig tid på denne prosessen. Vi anbefaler derfor å gå for alternativ 2 eller 3.

2. Generic text (anbefalt): Her trenger ikke bankkunde å gjøre noe som helst, annet enn å lese og signere fullmakten. Brevio inkluderer her en generisk tekst i anmodningen av typen "Bankens gebyrer skal belastes selskapets gebyr-/driftskonto.".

3. Without reference to a fee account: Skulle man ikke ha behov for noen henvisning til kontonummer/belastningskonto i anmodningen, så kan man velge dette alternativet. For kunden vil dette oppleves likt som alternativ 2, men den generiske teksten fjernes fra anmodningen.