Kontonummer

De vanligste spørsmålene knyttet til kontonummer og bankes gebyr.

Christian Elboth avatar
Skrevet av Christian Elboth
Oppdatert over en uke siden

Når må jeg legge inn kontonummer?

Det er bankene selv som setter krav rundt bestilling av revisjonsoppgave. Så behovet for kontonummer kan variere fra bank til bank, men de fleste banker krever at du legger inn et kontonummer for at de skal kunne behandle bestillingen.

Hva brukes kontonummeret til?

Kontonummeret du opplyser i anmodningen benyttes av bankene til å:

1. Belaste gebyr: Bankene bruker å ta et gebyr for deres produkt “revisjonsoppgave”. Kontonummeret du legger inn må derfor tilhøre banken revisjonsoppgaven bestilles fra.

1. Søke opp kunden i egne systemer: Kontonummeret gjør at banken kan søke opp kundeforholdet og behandle bestillingen raskere.

Obs. feil i kontonummer går som regel bra, men det kan medføre lengre behandlingstid.

Ingen av konti i kundeforholdet tillater banken å trekke gebyr. Hva gjør jeg?

Hvis det ikke er mulig å trekke gebyr, så vil banken som regel sende en faktura istedet. Du legger inn et av kontonumrene du har for kundeforholdet.

Kunden har flere bankforbindelser. Kan jeg samle alle bankgebyr i en bank?

Nei. Bankene er forskjellige juridiske enheter, følgelig kan de ikke trekke gebyr på vegne av andre banker. Kontonummeret du legger inn må tilhøre banken banken du innhenter revisjonsoppgave fra.

Anmodningen inneholder flere selskap, og jeg vil fordele gebyret. Er det mulig?

Ja. Så lenge anmodningen inneholder flere selskap, så kan du velge “+ Legg til flere kontonummer”. Gebyret blir da fordelt på alle kontonumrene du legger inn.

Hva er bankenes gebyrer på?

Gebyret reguleres av kundeforholdet mellom bankkunde og bank, og varierer fra bank til bank. Normalt sett er gebyret for revisjonsoppgaver opplyst på nettsiden til banken.