Innlogging i bank

Spesielle forhold knyttet til innlogging i bank

Oppdatert over en uke siden

Under følger informasjon i tilfeller hvor det er spesielle forhold knyttet til innloggingen i banker. Informasjonen er basert på kommunikasjon fra bankene til oss. Hvis du finner motstridende informasjon, gi oss gjerne beskjed.

1. Danmark (ikke særskilte forhold)

2. Norden (felles)

Norge

DNB

Bedriftskunder må brukeet 7 sifret TB-nummer (Bruker-ID), som er en DNB-spesifik ID som består av 2 bokstaver og 5 tall. Du finner den ved å logge inn i nettbanken din - gå til "Administrasjon" --> "Brukere" (tabell) --> "Bruker-ID"

BN Bank Bedrift

Hvis bedriften din identifiserer seg med "Strong Customer Authentication (SCA)" uten å ha en person som representerer det:

I denne spesielle situasjonen hvor (små) bedrifter er registrert med MVA-nr i BN Banks Private Nettbankløsning, kan du logge inn med MVA-nr, passord og en personlig kodenøkkelgenerator (GO3).

Det er ikke mulig i Corporate Internet Banking-løsningen, hvor personlig SCA ved bruk av BankID er eneste metode.

Sverige

Svea Bank

Svea Bank bedriftskontokunder kan logge på med svensk Bank-ID.

Bedriftsproduktene som er tilgjengelige via PSD2 er Transaksjonskontoer og Sparekontoer og Kredittkontoer.

Svea Bank har kun svenske kontoer med clearing- og kontonummer (BBAN), ikke IBAN.

Skandia (Sbanken)

Skandia betjener ikke bedriftskunder.

ICA Banken

ICA Banken tilbyr banktjenester primært til privatkunder og tilbyr ikke bedriftskontoer (for selskaper utenfor ICA-konsernet) eller APIer. Bedriftskontoer er derfor ikke inkludert i ICA Bankens PSD2 Open API-tjenester.

Ekobanken

Ekobanken bedriftskontokunder kan logge på med svensk bank-ID.

Brukerlegitimasjonen du trenger er ditt svenske organisasjonsnummer.

Du er pålagt å signere, eller på annen måte godta, spesifikke åpne bankvilkår eller avtaler.

Bedriftsproduktene som er tilgjengelige via PSD2 er betalingskontoer.

Swedbank

Som bedriftskunde logger du på på samme måte som privatkunde, men har du tilgang til bedriftskonto må du velge hvilken profil som skal brukes og logge på deretter. Bedriftskunder trenger en spesiell avtale og må også gi korrekte tilgangsrettigheter til representanter.

Länsförsäkringar

Som bedriftskunde hos Länsförsäkringar Foretag er det verdt å merke seg at et 12-sifret svensk organisasjonsnummer og et 12-sifret personnummer (SSN) er nødvendig for å logge inn.

Som bedriftskunde logger du på Länsförsäkringar Foretag via mobilappen og nettportalen (Mina Sidor).

Du trenger et personnummer – BankID eller Pinpad.

SEB

For SEB Foretag/bedrift må du sende inn "Företagens ID", som er oppført som et 14-sifret nummer.

De første 10 sifrene er det svenske organisasjonsnummeret.

De siste 4 sifrene må enten være "0004" eller "0009" avhengig av forretningsstrukturen din (en personlig bedrift må bruke 0009 ellers 0004).

Finland

OP Financial Group

Bedriftskunder logger på samme måte som privatkunder.

Bedriftskunder må signere en egen kontrakt for en bruker-ID for netttjenester, nødvendig som brukerlegitimasjon.

Alle betalingskontoer som er tilgjengelige i OPs nett- og mobilbank er tilgjengelige gjennom PSD2.

Norden

Nordea

For bedriftsbrukere:

Innlogging til Nordeas svenske forretningsløsning krever et 10-sifret organisasjonsnummer eller et 12-sifret personnummer (SSN), hvis du driver et enkeltpersonforetak. ID-en du logger på med må samsvare med valgene du gjør på Nordeas grensesnitt.

Innlogging til Nordeas finske forretningsløsning krever et 8-sifret FO-nummer (ingen bindestrek). ID-en du logger på med må samsvare med valgene du gjør på Nordeas grensesnitt.

For corporate users: :

(Denne informasjonen er hentet fra Nordea)

Vennligst se trinnene for påloggingsflyten nedenfor:

1. To administratorer på bedriftsavtalen gjør seg klare til å logge på

2. Nordea spør etter avtalenummeret i påloggingsflyten

3. Når avtalenummeret er sendt inn, ber Nordea om "Login ID" og den første administratoren må logge på med Login ID og Nordea ID-app

4. Når denne påloggingen er vellykket, vil du bli tatt tilbake til grensesnittet og vist "Second login ID". Deretter må den andre administratoren logge på med Login ID og Nordea-appen.

Så det er tre forskjellige tall som må settes inn, bedriftsavtale nr., Login ID for administrator 1 og Login ID for administrator 2.

Innlogging til Nordea Corporate vil kun fungere hvis to separate personer logger på, og begge må være administratorer på bedriftsavtalen.