BankID og BankID på mobil

Nyttig informasjon

Olav Harald Våge avatar
Skrevet av Olav Harald Våge
Oppdatert over en uke siden

Har jeg BankID?

Ikke alle bankkunder som har kodebrikke, har BankID. Kodebrikken benyttes både til alternativ innlogging uten BankID og til BankID. Denne alternative påloggingsmetoden med kodebrikke og kode, kan kun benyttes for tilgang til egen nettbank. Er du i tvil om du har BankID eller ikke, kontakt bank eller gjør en test her.

Kontakt banken din for å få BankID. I mange banker kan du bestille BankID selv i nettbanken. 

Hvor lenge er min BankID gyldig?

Din BankID er normalt gyldig i to år. Det kan skje endringer og oppgraderinger i løsningen som kan tvinge frem fornying på et tidligere tidspunkt. BankID blir automatisk fornyet av banken.

Hvordan fornyer jeg min BankID?

Du må logge inn i nettbanken med BankID, og den fornyes automatisk. Når du logger inn får du beskjed om å endre passordet. Det nye passordet må være på minst 8 tegn. Dersom du ikke logger inn i nettbanken innen 10 dager etter at du har blitt varslet, fungerer ikke din BankID lenger.

Test din BankID på mobil her

Hva gjør jeg hvis min BankID er utløpt?

Dersom din BankID er utløpt, bestiller du BankID på nytt i nettbanken. Velg Pålogging uten BankID, og husk at du må benytte sikkerhetskodebrikken du har mottatt fra respektiv bank. Deretter er bestillingsprosessen lik første gang du bestilte BankID.
Hvis du ikke husker ditt passord til Pålogging uten BankID må du ta kontakt med kundeservice hos banken din. 

Svarte dette på spørsmålet?